Android iránytű kalibrálás lépésről lépésre

Ahogy az okostelefonok egyre inkább kiszorítják a navigációs eszközöket, úgy lesz egyre nagyobb szükségünk arra, hogy a telefonunk helymeghatározásért felelős részei tökéletesen működjenek bármilyen körülmények között. Sajnos, még a legújabb telefonoknál is előfordul, hogy a navigáció során a telefonunk nem a megfelelő irányt mutatja, mert rosszul érzékeli a helyzetünket és a mozgásunkat. Ilyenkor többnyire segít, ha mozgásban maradunk és várunk kicsit, amíg a telefonunk újrakalibrálja a pozíciónkat, de előfordulhat, hogy erre nincs időnk és azonnali megoldásra van szükségünk.

Könnyen lehet, hogy még nem is szereztünk tudomást róla, de szinte minden okostelefonban van egy iránytű is, amely elengedhetetlen a megfelelő navigációhoz. Azonban gyakran megesik, hogy nincs megfelelően kalibrálva, így a rossz irányt mutatja. Felmerül a kérdés, hogy ilyen fejlett technológiák mellett, hogyan lehetséges, hogy egy egyszerű iránytűt rendszeresen újra kell kalibrálnunk? A válasz roppant egyszerű, az iránytű működését a mágneses interferenciák befolyásolják, amelyet akár az óránk, vagy egy ékszerünk is okozhat. Az alábbiakban részletesen ismertetjük az android iránytű kalibrálás lépéseit.

Ez is érdekelhet: Google Play szolgáltatások teljes körű útmutató

Android iránytű kalibrálás lépései útmutatással

Szerencsére az iránytű kalibrálása roppant egyszerű, mindössze az alábbiak szerint szükséges mozgatnunk a telefonunkat. A mozgatásokat lassan végezzük, körülbelül 5 másodperc legyen egy teljes átfordítás. Fontos, hogy minden erős mágnesességet kerüljünk el messzire.

  • Nyissuk meg a Google Térkép alkalmazást a telefonunkon.
  • Tartsuk a kezünkben a telefonunkat, ahogy általában szoktuk, a kijelző nézzen felénk.
  • Fordítsuk körbe a telefonunkat a vízszintes tengelye körül magunk felé és az ellenkező irányba is.
  • Tartsuk ismét a telefonunkat a kijelzővel magunk felé, majd fordítsuk el a készüléket balra, aztán jobbra a függőleges tengelye mentén.
  • Ezek után fordítsuk el oldalra is a telefonunkat, vízszintesen mindkét irányba.

Ez is érdekelhet: Android akkumulátor kalibrálás útmutató

Google térkép iránytű kalibrálása

android iránytű kalibrálás

A kép forrása: https://support.google.com/

Amennyiben a fenti lépések nem segítettek, akkor az alábbiak szerint próbáljuk meg a Google tippjét.

  • Nyissuk meg a Google Térkép alkalmazást.
  • Írjunk le a telefonunkkal egy képzeletbeli nyolcas formát.
  • Ismételjük meg, amíg a teljes kalibrálás meg nem történik.
  • Ekkor a sugár beszűkül, és a helyes irányba fog mutatni.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig.