Audacity letöltés ingyen lépésről lépésre

Az Audacity egy ingyenes, nyílt forráskódú audio szoftver, amely segítségével hangfelvételeket készíthetünk, majd szerkeszthetjük és meg is vághatjuk őket. A program jelenleg elérhető Windows, Mac és Linux operációs rendszerekre.

Várható, hogy a közeljövőben megjelenik az android és iOS verziója a programnak?

Az Audacity tömörítés nélküli hangfájlokkal dolgozik a lehető legjobb hangminőség érdekében, így tárhelyben és erőforrásban is hatalmas igényű, amely az okostelefonok többségének még meghaladja a képességeit. A fejlesztők tervezik ezen verziók létrehozását is, azonban csak akkor, ha már a telefonok többsége képes lesz megbirkózni ezzel a feladattal.

Futtatható az Audacity 64 bites rendszereken?

Jelenleg kizárólag Linux operációs rendszerekre létezik 64 bites verziója az Audacity programnak, de a 32 bites verziónak is tökéletesen kell futnia a 64 bites rendszereken, amennyiben rendelkezésünkre állnak a megfelelő audio driverek és elegendő RAM is.

Miért nincs beépített MP3 encoder a programban?

Az MP3 fájlok enkódolása szabadalmaztatott eljárás, így az Audacitynek fizetnie kellene, ha a program ezt is tartalmazná, ami nyilvánvalóan magával vonná, hogy a program a továbbiakban nem lehetne ingyenes. A megoldás szerencsére egyszerű, töltsük le és telepítsük a LAME MP3 encoder-t az alábbiakban részletezettek szerint.

Ez is érdekelhet: TubeMate letöltése telefonra útmutató

Audacity letöltés

Audacity letöltés ingyen lépésről lépésre

Audacity letöltés ingyen lépésről lépésre

Ha egy új verziót telepítünk, szerencsére nincs szükség a korábbi verzió törlésére, a telepítő fel fogja ismerni a korábbi telepítést és majd felülírja azt. Természetesen, ha új telepítési mappát választunk, akkor a korábbi telepítésünk érintetlen marad.

Fontos, hogy érdemes mindig a hivatalos weboldalról letölteni a programot, hiszen kizárólag így lehetünk biztosak abban, hogy a programban nem történt semmilyen módosítás.

Audacity letöltés Windows 10

A Windows 10 esetében sincs szükség semmilyen különleges lépésre, a program legújabb verziója tökéletesen kompatibilis a Windows összes aktuális verziójával.

 • Nyissuk meg a program hivatalos oldalán a Windows letöltés aloldalt.
 • Kattintsunk az Audacity 2.1.3 installer linkre. Bal egérgombbal kattintsunk, mert a jobb egérgomb mentés másként nem fog működni.
 • A felugró ablakban kattintsunk a Mentésre és válasszuk ki, a számítógépünkön mely mappába szeretnénk a telepítő fájlt letölteni.
 • A letöltés befejezését követően indítsuk el a telepítőt és kövessük a megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez.
 • Ezek után nincs más dolgunk, mint megnyitni a telepített programot.

Audacity letöltés Mac OS X/macOS

 • Nyissuk meg a program hivatalos oldalán a Mac OS letöltés aloldalt.
 • Töltsük le a telepítő fájlt, majd a szokásos módon kövessük a telepítés lépéseit.

Audacity letöltés Linux

 • Nyissuk meg a program hivatalos oldalán a letöltés aloldalt.
 • Töltsük le a telepítő fájlt, majd a szokásos módon kövessük a telepítés lépéseit.

Ez is érdekelhet: Google Play szolgáltatások teljes körű útmutató

Lame for audacity letöltés, vagyis a lame_enc.dll letöltés lépésről lépésre

 • Nyissuk meg a LAME weboldalát, és keressük meg a TO DOWNLOAD Lame and FFmpeg for Windows, click links BELOW sort és kattintsunk a Lame_v3.99.3_for_Windows.exe linkre a letöltés megkezdéséhez.
 • Válasszuk ki, a számítógépünkön hova szeretnénk a telepítőcsomagot helyezni.
 • A letöltés befejezését követően nyissuk meg a telepítő fájlt és kövessük a telepítő lépéseit. Alapértelmezetten a telepítés a C:\Program Files\Lame for Audacity mappába fog kerülni.

A telepítés befejezését követően már minden további beállítás nélkül tudunk MP3 fájlokat elmenteni az Audacity programból.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig.