iPhone lakat jel mit jelent?

Az iPhone képernyőjének tetején lévő állapotsávban megjelenő ikonok a telefonunkról nyújtanak információkat. Az állapotikonok tájékoztatnak például az akkumulátor töltöttségi szintjérő, a térerőről és az internek kapcsolatunk sebességéről is. Azonban vannak olyan ikonok, amelyeknek nem tudjuk a jelentését, mert csak ritkán jelennek meg, vagy azért mert az iOS operációs rendszer még új számunkra. Az iPhone telefonok használata során rengeteg felhasználó szembesül azzal, hogy a kijelző jobb felső sávjában megjelenik egy lakat jel/ikon, amely egy nyíllal van bekarikázva. Az alábbiakban ennek az állapotikonnak a jelentését és használatát fogjuk bemutatni.

Ez is érdekelhet: iPhone képernyőfotó készítése

Mit jelent az iPhone lakat jel?

Az iPhone állapotsávjában megjelenő lakat ikon a képernyő irányultságának zárolását jelzi. A képernyő irányultsága alatt azt értjük, hogy a futattott alkalmazások álló, vagy fekvő képpel jelennek meg. Ha a lakat ikon megjelenik, akkor a telefon forgatása nem befolyásolja a megjelenített kép irányultságát, vagyis az állókép a mozgatás hatására nem fog fekvőre váltani.

Az alkalmazások döntő többsége lehetővé teszi mind az álló, mind a fekvő képernyő irányultságot, így ha szeretnénk, a képernyő irányultságát zárolni, kövessük az alábbi lépéseket.

  • Ha a képernyőt álló irányultságban szeretnénk rögzíteni, az ujjunkkal húzzunk felfelé a képernyő alsó szélétől a Vezérlőközpont megnyitásához, majd érintsük meg  a az Álló irányultság zárolása gomb ikont.
  • Ha  ikon jelenik meg a kijelző állapotsávjában, akkor a képernyő irányultsága zárolva van.
iPhone lakat jel

Mit jelent az iPhone lakat jel? Hogyan lehet kikapcsolni?

Képernyő irányultság zárolásának kikapcsolása, vagyis az iPhone lakat jel eltűntetése

  • Ha  ikon jelenik meg a kijelző állapotsávjában, akkor a képernyő irányultsága zárolva van.
  • Legyintsünk felfelé az iPhone kijelzője alsó szélétől a Vezérlőközpont megnyitásához, majd érintsük meg a lakat ikont a zárolás feloldásához.

Ezek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig.